Ķiploku grauzdiņi
27. novembris, 2023 pl. 23:36,
1 komentārs
Ja jūs esat tikpat liels ķiploku cienītājs kā mēs, tad šis raksts ir domāts tieši jums. Mēs esam izveidojuši pilnīgi ideālu recepti garšīgākajiem ķiploku grauzdiņiem — kraukšķīgi ārpusē, neprātīgi sulīgi iekšpusē, un, pats galvenais, piepildīti ar ķiploku pulvera aromātisko maģiju.
Sastāvdaļas:
- Īsta Latvijas rupjmaize (piemēram, Lāču rupjmaize )
- 1/2 glāze nesālīta, izkausēta sviesta (var lietot arī eļļu)
- 4 tējkarotes ķiploku pulvera
- Sāls pēc garšas
- Pēc izvēles: 1/2 glāze Parmezāna siera, pētersīļi, rozmarīns, timiāns
Instrukcija:
- Iepriekš uzsildiet krāsni līdz 190°C.
- Sagatavojiet ķiploku sviestu:
- Sajauciet izkausēto sviestu ar ķiploku pulveri un sāli pēc garšas. Samaisiet, līdz masa ir viendabīga. Parmezāna sieru varat pievienot šai masai vai uzkaisīt pašās beigās.
- Sagrieziet maizi:
- Iesakām to griezt vienādos gabalos, lai tiem būtu nepieciešams vienāds pagatavošanas laiks.
- Uzklājiet ķiploku sviestu:
- Pārklājiet katru maizes gabalu ar ķiploku sviestu, izmantojot nazi vai slotiņu.
- Ietinat grauzdiņus alumīnija folijā:
- Iesakām ietīt grauzdiņus alumīnija folijā, atstājot augšpusi vaļēju. Tas ļaus maizei tvaikot un kļūt neprātīgi sulīgai, vienlaikus saglabājot kraukšķīgu ārpusi.
- Ja vēlaties, aromātam varat pievienot sakapātu pētērsīli, rozmarīna vai timiāna zariņu.
- Cepšana:
- Ievietojiet folijā ietītos maizes gabalus epriekš uzsildītajā krāsnī uz 15 minūtēm vai līdz ķiploka sviesta aromāts piepilda jūsu virtuvi.
- Nobeigumā:
- Papildinat ar parmezāna sieru.
#ĶiplokuMaize #ĶiplokuPulveraReceptes #GaršīgasUzkodas #VieglasReceptes #ĶiplokuMīļotāji #Maiz #GatavošanaArĶiplokiem #lāčumaize #rupjmaize #Latvijasgarša #ķiplokugrauzdiņi #grauzdiņi
1 komentārs - Ķiploku grauzdiņi
Kristīne - 29. novembris, 2023 pl. 13:56
Jā, folija tiešām padara grauzdiņus īpaši sulīgus! Paldies par recepti! :)